Månadsbrev från styrelsen – APRIL 2019

Hej,

Hoppas att ni alla haft en riktigt härlig påsk!

Nedan kommer lite information om vad som händer & är på gång på CRK.

Stadgar

Ta del av klubbens nya stadgar som röstades in på årsmötet 2019. Du hittar dem på hemsidan via denna länk: http://www.clarebergsrk.se/Klubben/Klubbensledordochstadgar/

Slutspurt för Idrottsrabatten á 150:-

- Du har väl köpt?

Få rabatter på målarfärg, tapeter, vitvaror, matvaror, möbler, kläder, träning och så mycket mer direkt i din telefonapp.

Vi har 40 häften kvar att sälja. 100:- går direkt till klubben om alla säljs.

Köp av Eva-Lena, Ronja, Frida, Ann, Cassie, Gabriella, Nina eller någon annan i personalen samt uppe i caféet. En enkel insats för vår ideella förening!

Hästarna

Vi har fått två nya hästar till ridskolan; en C-ponny, sto på sju år som är som heter Lora och en stor häst, valack på fem år som heter Baret. De står i karantän i tre veckor och rids endast av personalen. Vi hoppas att de kommer att trivas hos oss.

Utbildning

Den 8/4 hade SISU (Idrottsutbildarna) en utbildning för styrelsen. Vi fick en genomgång av Styrelsens roll och ansvar samt tips på hur vi kan utveckla klubben vidare.

Tävlingssektionen

Tävlingssäsongen 2019 har kommit igång mycket bra!

• Vi körde en Pay & Jump på CRK den 14/4 för både ponnier och hästar. Det blev en lyckad hopptävling med nöjda deltagare! Totalt 51 starter, 19 ponnier och 32 hästar. 28 ekipage gjorde en Clear Round.
  • Annandag påsk var det dags för klubbmästerskap i dressyr. De juniorer som tävlade ponny red LC:1 medan alla som tävlade häst red LB:1. Linda Eriksson var domare för alla ekipage. Vi hade en mycket trevlig dag med vackert väder, härlig stämning och ett underbart gäng med taggade och glada ryttare.

Stort grattis till våra klubbmästare i dressyr 2019!

LC: Madeleine Hultén på Lady

LB: Lovisa Hjelle på Lady

LB privat: Elin Granath på Marwin

• Nytt för i år är att CRK utser i år även "Kombinationsmästare". För att kunna bli kombinationsmästare ska du tävla i KM i alla de tre disciplinerna – Dressyr, Terränghoppning och Banhoppning!
  • Nästa stora tävling är söndagen den 5/5 då vi arrangerar hopptävling för hästar "Lasse Parmlers Pokal". Det är andra året som vi arrangerar denna hopptävling till minne av CRKs grundare Lasse Parmler. Vi har idag 100 anmälningar så vi är så glada och stolta över att kunna arrangera denna större tävling!  Medlemmar, kom gärna och titta - tävlingen är utomhus i den stora gruspaddocken.
    Är du intresserade av att hjälpa till som funktionär – maila gärna This is a mailto link – så kontaktar vi dig.
  • CRKs terrängbana är även öppnad för terränghoppning och det torra vädret gör att banan är i toppskick. Externa tränare har träningar på terrängbanan för privatryttare och både tränare och ryttare berömmer oss för vår fina terrängbana. Det har även varit en extern Fälttävlanstränare som har kört tagning av "Fälttävlanskort" på vår terrängbana, första gången som vi haft detta arrangemang, vilket så klart är hedrande. Nu längtar nog även lektionshästar/ponnier med lektionsryttare ut till terrängbanan för att få lite skoj i terränghagarna!
  • KM i terräng är den 2/6. Den 2/6 kommer vi även att arrangera en extern terränghopp-tävling som heter "Sugar Cup". Clareberg är med som arrangör i denna cup med en regional deltävling för att främja intresset för Fälttävlan.

Sen tar Tävlingssektionen sommarledigt i tävlingarna. Vi rapporterar om höstens tävlingar i senare månadsmail.

Mvh Gabriella

Kommunikationsansvarig i CRKs styrelse