Månadsbrev från styrelsen – MAJ 2019

Hej,

Nedan kommer lite information om vad som händer & är på gång på CRK.

CRK 50 år - Fest

Ett stort tack till alla som deltog på CRK 50 år-festen och gjorde den så himla lyckad! Alla åt väldigt god mat, dansade och hade det trevligt. Det var en blandad mix av gamla och nya medlemmar från klubbens 50 år.

Ett extra tack till festkommittén som arrangerat, till Marika Smidskog som sponsrat med hyra av golv, bord & stolar och till Emelie Jennerfors Lidén och Niklas Jennerfors som lagat den fantastisk goda maten.

• Läs mer om Rent a Tent här: https://rentatent.se/
  • Telefonnummer till kockarna ifall du vill anlita dem för cateringuppdrag:
    • Emelie Lidén: 0736 15 40 83
    • Niklas Jennerfors: 0735 29 07 29

Hästarna

Lora och Baret har nu kommit ur sin karantän och ska börja slussas in i hagarna och bekanta sig med sina nya hästkompisar. De fortsätts att ridas av personalen.

Tävlingssektionen

• Lasse Parmlers Pokal 2019

Tävlingssektionen har arrangerat hopptävlingen "Lasse Parmlers Pokal" den 5/5 med 100 starter i stora gruspaddocken.  Det blev väldigt lyckat och alla funktionärer fick högsta betyg av både deltagare samt från inhyrda domare och banbyggare. Liz Parmler kom till CRK för att dela ut pokalen i klassen "Lasse Parmlers Pokal 2019" till segraren Jennifer Lidström på hästen Viola från Kungsbacka RK.  Den duktiga Clarebergsryttaren Elin Granath höll sig väl framme och tog 4:e placering på hästen Marvin.

Tack till våra sponsorer i de olika klasserna:
Hööks, Top Hair Amhult och Silverulfven Konsult AB.

Det var tyvärr en avramling som såg lite otäck ut men det slutade bra. Fantastiska funktionären Katarina, som är sjukvårdare, tog hand om ryttaren på bästa sätt och för säkerhets skull tillkallades en ambulans. Tävlingsledaren hade lite huvudbry angående hur hästen skulle föras hem i sin lastbil till sitt stall - då ryttaren/chauffören var i ambulansen. Det löste sig bra,  funktionärer tog hand om hästen och lastade den i trailern och överdomaren körde hem hästen till stallet. Vi fick senare rapport om att ryttaren klarat sig bra och kommit hem samma kväll. Så härligt att ha så ansvarsfulla funktionärer som ser till att allt fixade sig bra!

Så ALLA  funktionärer – STORT TACK  till er och  klappa er själva på axeln för ett fantastiskt bra arbete! Nästa år i maj så siktar vi på att ta emot fler deltagare till denna härliga hopptävling!

• KM i Terräng

Nästa tävling i CRK-kalendern är KM (Klubbmästerskap) i terränghoppning den 2/6. Anmälan är öppen för lektionsryttare och medlemmar med privathästar. Samma dag, den 2/6 kommer Tävlingssektionen även att arrangera terränghopp-tävling för externa ryttare. Kom gärna och titta - det brukar vara spännande och fartfyllda tävlingar! Vi har ett Café-tält på plats på terrängbanan så att man kan fika och ha trevligt. Mer info finns på hemsidan.

Ungdomssektionen

Söndag den 26 maj kl. 11:00 tilll 14:00 anordnar US en fotografering där man får chans att fotografera sig med sin favorithäst. Det kostar 40kr och du kan anmäla dig genom att skicka ett mail till This is a mailto link.

Det finns hästar som fortfarande söker skötare, våra hästar vill gärna ha lite extra kärlek! Som skötare tar du extra hand om din sköthäst och ser till så den mår bra. Du kan se om din favorithäst är ledig på http://www.clarebergsrk.se/Ungdomssektionen/hastskotare/ och är den inte det så går det bra att ställa upp sig på kö.

Kontakta Sofie, Hedvig eller Jenny från US Styrelse i stallet eller skicka ett mejl till This is a mailto link om du är intresserad av att bli skötare.

Kontakta gärna US Styrelse (antingen i stallet eller via mailadress ovan) om ni har frågor eller har tips på aktiviteter.

Mvh Gabriella

Kommunikationsansvarig i CRKs styrelse