Månadsbrev från styrelsen – SEPTEMBER 2019

Hej,

Nedan kommer lite information om vad som händer & är på gång på CRK.

Medlemsmöten

Vi vill tacka alla deltagare på våra medlemsmöten. Det var ett stort engagemang bland medlemmarna med bra diskussioner och frågor som lyftes.

Till exempel, gällande hästarnas utrustning, kunde Nina förklara att silvertejpen som finns på en del sadelgjordsstroppar är där för att förhindra att dessa stroppar används. Beroende på vilka stroppar sadelgjorden spänns fast i påverkas sadelns läge på hästens rygg.

Finns det önskemål om ytterligare tillfällen, ta kontakt med någon ur styrelsen så ska vi se om vi kan ordna detta. Ni är alla fortsatt välkomna att fråga personal eller styrelse om ni undrar över något!

Försäljning av Newbody

På ett medlemsmöte ställdes frågan - Ska vi sälja Newbody i höst så som vi gjorde förra hösten?
Svar: Vi kommer starta upp en ny säljperiod i slutet av oktober!
Mer information kommer i nästa månadsbrev.

Vi behöver många som säljer. Vill du vara en av dem?

Kontakta Charlotte på This is a mailto link.

Idrottsrabatten

Idrottsrabatten, har du inte köpt? – passa på före söndag 20 oktober!

Försäljningen av Idrottsrabatten pågår för fullt. Häftet, som går att ladda ned som app, kostar 150:- och rabatterna gäller fram till 29 februari 2020. På varje sålt häfte går ca 100kr till vår ideella förening. Ett välkommet ekonomiskt tillskott i verksamheten.

Köp ditt häfte av Mathilda Gustavsson (US), Nina Anyai, Lotta Staberg Sand m.fl. eller i vårat klubbcafé, Café Clara, på andra våningen.

Vill Du stötta föreningen och hjälpa till med att sälja häften?

Du själv ligger inte ute med några pengar – Dem du inte lyckas sälja lämnar du tillbaks. Köparen swishar på 123 30 594 33 och skriver ”Idrottsrabatten” i meddelandefältet.

Ta kontakt med Mathilda Gustavsson (US), Nina Anyai, Lotta Staberg-Sand eller Café Clara på andra våningen.

Familjedag

Imorgon, den 29 september, planerar vi att ha en familjedag. Detta är en dag med barnen i fokus med olika aktiviteter såsom: ponnyridning, fiskedamm, ansiktsmålning mm. Caféet är öppet och grillen tänd. Ta med dig nära och kära och ha en trevlig dag på Clareberg!

Hästkunskap för föräldrar

Söndag 13 oktober kl. 10 - 12 håller US ungdomsledare en föräldrakurs!

Du som är förälder till ett ridande barn får lära dig om våra hästar, hur man hanterar dem och vad man bör tänka på när man är i stallet. Efter kursen kommer du att känna dig tryggare i umgänget med hästarna och ha bättre förståelse för hur du kan hjälpa & stötta ditt barn i umgänget med dem. Vi kommer vara i stallet och göra praktiska saker, sedan går vi in i klubbhuset och fikar ihop samtidigt som vi går igenom teori och svarar på dina frågor.

Anmäl dig via mejl: This is a mailto link. Kostnad 100kr.

US Myskväll i klubbhuset

Lördag 5 oktober kl. 17 - 22 bjuder Ungdomssektionen in alla barn/ungdomar till Myskväll i klubbhuset. Käpphästhoppning, lekar och filmvisning varvas med oslagbara myskvälls-tillbehör som pizza, dricka och godis!

Välkommen med din anmälan på This is a mailto link. Pris 150:-

Café Clara

Lördag & söndag fram till jul är klara -Nu söker vi cafévärdar till vardagarna!

Tack vare våra engagerade cafévärdar kan vi nu lova att Caféet är öppet alla lördagar samt söndagar med led- och nybörjargrupper ända fram till Jul!

Det är ett duktigt gäng Cafévärdar som återkommande bidrar med ideella arbetsinsatser. Efter senaste medlemsmötena har styrkan utökats men vi behöver fortfarande bli fler.

Några av våra cafévärdar håller öppet även på vardagseftermiddagar mellan kl. 16 -19. De berättar hur uppskattat det är av medlemmen som fyller på energi med en banan och en Loka, en drickyoghurt och en toast eller far- morföräldern som kanske väljer en nybakad kanelbulle till kaffet medan de tittar på lektionen.

Höstmörkret är på väg och då är det välkomnande att kunna gå en trappa upp till caféet mysa och umgås.

Det går utmärkt att två vuxna delar kvällen mellan sig och har öppet ett par timmar vardera medan barnet/ungdomen fixar i stallet och rider.

Vill du prova?
Kontakta caféansvarig, Charlotte Benjaminsson,

Ridskolan

Vi hoppas att i nästa månadsbrev kunna berätta om inköp av nya hästar till ridskolan.

Tävlingssektionen

Tävlingssektionen arrangerade en Lokal dressyrtävling den 15e september som drog in drygt 5000kr till föreningen. Ju fler som hjälps åt att planera och genomföra tävlingar, desto fler kan vi kan arrangera.

Tack till alla tävlande, funktionärer och publik under dagen!

Utbildning

Vi vill påminna om alla utbildningar som SISU Idrottsutbildarna anordnar. Det finns många som är gratis, och till dem kan man anmäla sig direkt om man är medlem. Se bifogad bilaga för mer information.

I November kommer två av våra medlemmar gå en kurs i Hållbar sponsring. Vi hoppas den blir givande!

Mvh Styrelsen

Uppdaterad: 07 JUN 2018 09:14