Hoppa till sidans innehåll

Teorivecka – en chans att bredda din häst- och ridkunskap


Nytt för i år är att vi har infört en teorivecka under vecka 12. Måndag 22/3 till lördag 27/3 byts alla ridlektioner ut mot teoripass. Du är välkommen att gå på så många pass du vill under denna vecka.
Anmälan till de olika aktiviteterna görs i Hippocrates!

Aktiviteterna på teoriveckan är gratis för ordinarie elever, då det ingår i ridavgiften. Kan du inte komma på teorin går du miste om det tillfället, det går inte att byta mot igenridning.

Obs! Det är inga ordinarie lektioner och det är inte säkert att ett pass ligger under just er ridtid. Under teoriveckan gäller alltså inte de vanliga lektionstiderna.

Vi ser fram emot pass tillsammans med er där vi får tid att fördjupa oss rent teoretiskt. Passa på, det är så mycket lättare att tillgodose sig kunskapen när man själv inte sitter till häst. Se detta tillfälle som en komplettering till våra vanliga ridlektioner.

Vi hoppas på att se många under teoriveckan och att den blir lärorik för alla!Måndag 22/3
Kl. 16.00–17.00: Hästens färger och tecken
Lär dig mer om hästens färger och tecken, hur man ser vad som är vad och vad allt heter. (från Nyb till III)

Kl. 18.30–20.00: Digital Dressyrclinic, tema: Takt, tempo och sidvärts
Vi kommer att rida och visa hur man arbetar med takt och tempo i de olika gångarterna på hästar med olika förutsättningar och utbildningsnivå. Dessutom visar vi olika sidvärtsrörelser, skillnaden mellan dessa samt hjälpgivning. Lär dig mer om halvhalt, framdels-vändning, skänkelvikning och bogen in. (från grupp II och uppåt)


Tisdag 23/3
Kl. 16.00–17.00
: Hästens utrustning
Lär dig mer om vilken utrustning ponnyn har, hur man ser om den passar och vad allt heter. (från Nyb till III)

Kl. 18.30–20.00: Digital Hoppclinic, tema: Sits, balans och följsamhet
Undervisning på ekipage i ridhuset med fokus på hur man förbättrar sits, balans, följsamhet och även inverkan. Ridlärarna kommer att rida samtidigt som vi pratar och förtydligar hur övningar ska utföras, vad som är viktigt i din sits och position och vad du som ryttare ska tänka på när du själv sitter till häst och rider. (från grupp II och uppåt)


Onsdag 24/3
Kl. 16.00–17.00
: Hästens delar
Lär dig mer om hästens olika kroppsdelar; vad kroppsdelarna heter och var de sitter. (från Nyb och uppåt)

Kl 18.30-20.30: ”Fråga ridläraren” – Digital frågestund
Digital frågestund med Ann via Teams. Förbered och skicka gärna in dina frågor innan till This is a mailto link och skriv "Fråga ridläraren" i ämnesraden. (för ungdomar och vuxna)

Torsdag 25/3
Kl. 16.00–17.00
: Häst vid hand
Lär dig mer om att leda hästen och visa upp den från marken. (från grupp II och uppåt)

Kl. 18.30-20.30: Longering och tömkörning (digital teori)

Lär dig grunderna i longering och tömkörning, vad är syftet och hur gör man det på bästa sätt. (från grupp II och uppåt)


Fredag 26/3
Kl. 16.00-17.00: Longering (praktisk teori)
Testa på att longera! Lär dig grunderna i longering, vad är syftet och hur gör man det på bästa sätt. (från grupp II och uppåt)

Kl. 18.00–19.00: Föräldrakurs
Vill du lära dig mer om hästar och kunna hjälpa ditt barn på ett säkert sätt i stallet? Hur hanterar jag hästen i olika situationer? Kom med dina frågor eller funderingar. (för alla föräldrar)


Lördag 27/3

Kl. 9.00-13.00: En dag i stallet (varvat med teori)
Du får vara med när vi fodrar, tar hand om hästarna, mockar och släpper ut hästarna och allt annat man kan göra i ett stall. Bra skor, varma kläder och hjälm är bra att ha med sig (hjälmar finns att låna)! (från grupp I och uppåt)

Kl 14.00-15.00: Ridbanans alla ridvägar (digital teori)
Lär dig mer om olika ridvägar; vad de heter och hur man rider dem. Perfekt för dig som vill fräscha upp minnet på ridbanans vägar, eller för de yngre barnen som ännu inte lärt sig alla vägar. (från Nyb och uppåt)

Uppdaterad: 23 FEB 2021 15:17
E-post: Adressen Gömd


Inlogg elevportalen
Bolagskod: CR
Mer info HÄR


Går även bra med SMS! inbrott sidobanner

Postadress:
Clarebergs RK - Ridsport
von Seths Gata 11
42533 Hisings Kärra

Kontakt:
Tel: 0721573260
E-post: admin@clarebergsrk.s...

Se all info