Hoppa till sidans innehåll

Våra ponnyer


BOBBY (Cathals Bob)

F. 2014 

E. Loughmór Macdara Óg

U. Eileen's Star

Ue. Rathcoona Cove

Connemara

Bobby är en trygg och trevlig ponny. Han är välriden i både hoppning & dressyr och kan gå väldigt trevligt med rutinerade ryttare.

Kom till CRK 2020. 

CHARLIE (Glynllan Charlie)

F. 2013 

E. Tawelfan Jarvis Cocker 

U. Gynllan Black Magic

Ue. Deytheur Mel

Welsh Cob

Charlie är en trygg, snäll och okomplicerad kille. Han vidareutbildas just nu av personal och kommer så småningom gå med på utvalda lektioner.

Kom till CRK 2020. 

CHLOE (Clogheen Tido)

F. 2016

Okänd härstamning

Import från Irland

Chloe är en snäll men framåt ponny, som är väldigt trygg för sin unga ålder. Hon vidareutbildas just nu av personal och kommer så småningom gå med på utvalda lektioner.

Kom till CRK 2021. 

 

CESAR (Czedar)

F. 2008 

Okänd härstamning

Import från Polen

Cesar är en glad och trevlig ponny i både ridning och hantering. Han är fortfarande lite "grön" i ridningen och särskilt i hoppningen, där han behöver lite extra stöd av ryttaren för att få till fina språng. 

Kom till CRK 2019.

CLINTAN (The Clint Eastwood)

F. 2005

Okänd härstamning

Import från Irland

Clintan är en snäll och mysig ponny som kan gå riktigt trevligt i dressyr för de rutinerade ryttarna. I hoppningen kan han ha lite svårt att slappna av och behöver därför stöd från ryttaren. 

Kom till CRK 2015.

DIANA (Dirty Dianah)

F. 2002

Okänd härstamning

Korsningsponny

Diana är en väldigt snäll och trygg ponny som vi hyr. Hon kan gå riktigt trevligt med de rutinerade ryttarna samtidigt som hon är "bombsäker" med de mindre erfarna.

Kom till CRK 2020.

ENGLA (Tomtagårdens Bellis Beauty)

F. 2007 

E. Roson RS 329   

U. Blossom RS 3030

Ue. Lakris

Shetlandsponny  

Engla är en härlig tjej som alltid gör sitt bästa. Pigg och trevlig att rida för de mindre barnen. Väldigt snäll att sköta om.

Kom till CRK 2013.

KALLE (Carra Rambler)

F. 2006

Okänd härstamning

Import från Irland 

En sockersöt D-ponny som kan charma de flesta! Han är ett litet energiknippe med mycket framåtbjudning som tycker om att hoppa. Snäll i stallet.

Kom till CRK 2014. 

MR. MINELLA 

F. 2009 

Okänd härstamning

Korsningsponny

Mr. Minella är en b-ponny som är inhyrd från Fenix Park. Kan vara lite sur i spiltan så kan med fördel vändas om. Han är lagom framåt i ridningen. Ett tips är att ha på sig ridhandskar när man rider honom eftersom att han ibland vill sträcka fram huvudet.

Kom till CRK 2020. 

NICKIE (Nischa)

F. 2007 

Okänd härstamning

Import från Danmark 

Nickie är stallets US ponny. Ungdomarna i US styrelse har genomfört flertalet projekt för att kunna bidra till denna sockersöta ponny! Hon är en ponny med mycket spring i benen och en räv bakom örat. 

Kom till CRK 2016.

PITER 

F. 2013 

Konik

Piter är en c-ponny som är inhyrd från Fenix Park. Han har väldigt mycket motor i ridningen och trivs bäst med lugna ryttare med god balans. Man får passa honom i spiltan så att han inte tar ett tjuvnyp!

Kom till CRK 2020.

QUEEN (Apache Queen II)

F. 2008 

Okänd härstamning

Import från Irland

Queen är en hoppglad och framåt ponny som vi hyr. Hon kan behöva lite hjälp att hitta en lugn takt, men kan gå riktigt trevligt med en lite mer rutinerad ryttare som inte fastnar i handen. Snäll att sköta om i spiltan.

Kom till CRK 2020.

SHADOW (Lakeview Shadow)

F. 2007

Okänd härstamning

Import från Irland

En jättetrevlig C-ponny som är duktig på att hoppa. Har tävlat mycket i hoppning innan han kom till oss. Snäll att sköta men kan vara lite busig i ridningen.

Kom till CRK 2014.

SOOTY (Sooty Mairéad)

F. 2008

E. Stradbally Bill

U. Dunlewey Mairéad

Ue. Templebready Bo’Sun

Connemara

En urgullig ponny som är pigg och glad! Hon vill oftast ha koll på allt så ibland kan hon ha svårt att stå stilla när hon skall bli borstad. I övrigt en nyfiken ponny som fungerar bra med barn som vuxna i både hoppning och dressyr.

Kom till CRK 2016.

SPITEFIRE 

F. 2012 

New forest

Spitefire är en c-ponny som är inhyrd från Fenix Park. Han är trevlig i både hantering och ridning. Han är lagom framåt i ridningen men kan busa till det vid galoppfattning om han inte ridits på länge.

Kom till CRK 2020.

STINA (Katrina)

F. 2009

Okänd härstamning

Import från England

Stina är en snäll och trevlig ponny i all hantering. Hon är ganska grön i ridningen och rätt känslig i munnen. Stina vidareutbildas just nu av personal och kommer så småningom gå med på utvalda lektioner.

Kom till CRK 2020. 

XENIUS

F. 1997

Okänd härstamning

Import från Nederländerna

Är duktig i både dressyr och hoppning. Har tidigare tävlat dressyr, hoppning och fälttävlan. Man får passa honom när man tränsar så han inte smiter ut och letar mat. Har tävlat Bohuscupen i dressyr.

Kom till CRK 2007. 

 

Trä-hugo

TRÄ-HUGO

Okänd härstamning

Svensk Träponny

Efterträdaren till Trä-Flisan som
numera har gått i pension. Trä-Hugo är
extremt duktig på att stå stilla och har
inga problem med att ha flera barn på
ryggen samtidigt. 

Sprallie

SPRALLIE

Okänd härstamning

Svensk Träponny

Sprallie är en härlig ponny som har
tålamod för att lära små barn hur man
rider eller sätter på utrustning. En
riktig klippa!

 

 

 

 

Uppdaterad: 20 DEC 2020 23:01


Inlogg elevportalen


Går även bra med SMS! 

Ridskolans riktlinjer gällande Covid-19:

Vår verksamhet pågår i stort sett som vanligt och vi följer noga den information och de rekommendationer som ges från Folkhälsomyndigheten och andra beslutande organ.

Vi är måna om allas hälsa och välmående - här kommer våra riktlinjer för att vi skall kunna fortsätta vår ridverksamhet:

Om du känner dig sjuk eller krasslig, har symtom på luftvägsinfektion, eller har haft misstänkt smitta i din omgivning, så ber vi dig att inte komma till din lektion eller till anläggningen.
Personalen har rätt att skicka hem någon som misstänks vara sjuk.
• Vi ber våra elever att bara komma till ridskolan i anslutning till sin ridlektion och max 1 medhjälpare per elev. Stanna inte kvar på anläggningen längre än nödvändigt. Kom och rid, håll avstånd, och åk därefter hem.
• Tänk på att hålla avstånd till varandra, hosta eller nys i armvecket samt att inte ta i hand eller krama varandra.
• Vi uppmanar alla att följa myndigheternas rekommendationer: Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
• Tänk på att byta om hemma, om det är möjligt, för att undvika trängsel i omklädningsrummet.
• Vi kommer att lägga ut borstar och hovkratsar i särskilda korgar på ett antal ställen, där det är tomma spiltor, för att undvika trängsel i putsrummet.
• Vi ber våra elever att efter ridningen skölja hästarnas bett i respektive hästs vattenkopp eller spann istället för i putsrummet.
• När lektionen är klar ber vi att den ryttare som ska rida tar över från hästens högra sida vid bytet, eleven som ridit lektionen innan lämnar över från vänster sida.
• Undvik trängsel vid den lilla dörren in till manegen, och se till att hålla avstånd när ni väntar på att få komma in i manegen till er lektion.
• För att minimera trängsel och antalet personer i receptionen sitter nu hästlistan på glasrutan till entrédörren till klubbhuset så att den kan läsas utifrån. Vänta gärna utomhus eller i bilen om din häst går lektionen innan och ni inte har anledning att vistas i stall eller klubbhus.
inbrott sidobanner

Postadress:
Clarebergs RK - Ridsport
von Seths Gata 11
42533 Hisings Kärra

Kontakt:
Tel: 0721573260
E-post: This is a mailto link

Se all info