Hoppa till sidans innehåll

Jessica Rosell


Jag heter Jessica och jag började som ridinstruktör på Clareberg ridklubb hösten 2020. Jag åkte på mitt första ridläger när jag var fyra år gammal och efter det handlade allt om hästar! Jag började därefter på ridskola och åkte på ridläger varje sommar och varje lov som fanns. Jag fick min första ponny, ett gotlandsruss, när jag var tio år. Suget efter att tävla kom smygandes och jag fick chansen att vara med i Allsvenskan på min ridklubb, vilket i sin tur ledde till att jag efter några år tävlade i hoppning på nationell nivå.

Efter gymnasiet åkte jag till Australien och blev kvar där i drygt två år och jobbade som groom och hästutbildare på polohästar. Hästintresset utvecklades ännu mer och jag sökte in till Hippologen år 2014 och påbörjade därefter min utbildning i tre år. Under mina år på Hippologen blev jag diplomerad hästskötare och ridinstruktör level II. År 2015 köpte jag min nuvarande häst, ett svenskt halvblod, som jag tagit upp som unghäst och tävlat upp till nationell nivå i hoppning med. Jag har utöver min utbildning som Hippolog en magisterexamen inom Djurskydd, så intresset för djur och deras välbefinnande är mycket viktigt för mig. Utöver mitt intresse att undervisa så har jag ett stort intresse av utbildning av hästar i olika åldrar. Min tjänst på Clareberg innefattar så väl att utbilda skolhästarna som elever, så ibland kanske ni ser mig på hästryggen! :)

Ridskola är, enligt mig, en fantastisk plats att knyta band med hästar så väl som med människor. Mitt intresse som ridinstruktör ligger i att skapa självsäkra ryttare som får möjligheten att utvecklas på hästryggen men även förstå hästen som individ. Hästen är en lärare som du inte kan byta ut – och varje häst är unik på sitt sätt. Det finns alltid något nytt att lära sig hos den snabba, hoppglada, sportiga såväl som hos den långsamma, äldre och dressyrinriktade hästen.

Vi ses i stallet och på ridlektionerna!


  


Klicka här för att komma tillbaka till Personalsidan.

 

Uppdaterad: 30 JUN 2020 21:29
Epost: Adressen Gömd


Går även bra med SMS! 


inbrott sidobanner

agria_rattforsakrad_190x240_nyPostadress:
Clarebergs RK - Ridsport
von Seths Gata 11
42533 Hisings Kärra

Kontakt:
Tel: 0721573260
E-post: This is a mailto link

Se all info