Hoppa till sidans innehåll

Allmänt om Ungdomssektionens olika aktiviteter!


Ungdomssektionen anordnar med jämna mellanrum en rad aktiviteter för klubbens barn och ungdomar. Syftet med aktiviteterna är att skapa en bättre gemenskap och ha roligt i stallet men också att underhålla och/eller bredda eleverna kunskaper i skötsel och vård, säkerhet, hästkunskap och mycket, mycket mer.

 • Blåbärshoppning: För dem som inte ridit så länge men behärskar hästen i alla gångarter samt kan hoppa enklare hinder. Man hoppar en enklare bana på anpassad höjd, ca. 5 hinder. Alla som deltar får diplom och rosett. Grupp I-II.

 • Styrtävling: För dem som inte ridit så länge. Man rider en enklare bana där man ställs inför olika svårigheter tex. rida slalom, göra halt mellan bommar och liknande. Man väljer själv om man vill rida banan i skritt/trav eller både och. Alla som deltar får diplom och rosett. Grupp Nyb - Nyb/I.

 • Lingondressyr: För dem som inte ridit så länge men kan behärska hästen på egen hand och känner till samtliga ridvägar. Man rider ett enklare program i skritt och trav, alla som deltar får rosett och diplom. Grupp I-I/II.

 • Övernattning: Övernattningarna kan ha olika teman tex. spökövernattningar (för de modiga), maskeradövernattningar (för de påhittiga), eller filmövernattningar (för de biosugna). Ungdomssektionen hittar på en massa skojiga aktiviteter anpassade efter temat, och ni kommer inte få tråkigt. På kvällen när alla är trötta övernattar vi tillsammans på klubben.

 • Rykttävling: På rykttävlingar får man en begränsad tid på sig, och under den tiden får man rykta, putsa och fläta hästen. Sedan bedöms hästarna och man får poäng efter hur ren och hur fin hästen är samt efter hur finurligt utsmyckad den är. Fina priser delas ut till dem som får högs poäng.

 • Hästkunskapskurs: För alla som vill lära sig mer om hästar. Kurser kan hållas i alla ämnen och på alla nivåer. Kanske vill du lära dig mer om hästens sjukdomar, om hur man sköter ett stall, vilken mat hästen skall äta eller sadeln och tränsets delar. Kursen kan hållas vid ett eller flera tillfällen.

 • Vi i stallet: För elever som är mellan 10-13 år. Varje år hålls en kurs baserat på ett färdigt material ”Vi i stallet”, ett nytt ämne varje år. De elever som deltar på kursen får sedan tävla mot andra klubbar i lag om 3-5 personer.
 • Femkamp/Lilla OS: Bilda lag med dina kompisar bygg upp en bra lagkänsla och satsa stenhårt på att vinna. Men var beredd på att grenarna kommer vara något utöver de vanliga. Ta men hela släkten och alla vänner som publik, för du kommer behöva någon som hejar på dig genom alla tuffa grenar.

 • Käpphästhoppning: Vi börjar dagen med att tillverka en egen käpphäst (här gäller det att inte glömma fantasin hemma), efter det ställer vi upp en hinderbana där vi tävlar med våra käpphästar (reglerna är de samma som på vanliga tävlingar). Vi avslutar dagen med prisutdelning till alla duktiga hästar och ryttare.

 • Putsdag: Det är inte bara hästarna som behöver bli rena, även deras utrustning behöver snyggas till ibland. Här är dagen då vi lägger ner tid på att putsa allt från sadlar och träns till hjälptyglar.

 • Scandinaviumbesök: Ibland kan det vara kul att se de riktigt stora stjärnorna, sina idoler. Ännu roligare blir det om man får göra det tillsammans med sina kompisar. US kan därför vid intresse anordna gemensamma Scandinaviumbesök..

 • Hälsa på i andra stall: Skulle det inte vara kul att se hur de har det på andra ridskolor, och ta reda på hur ungdomssektionen arbetar där? Kanske har de jättemånga bra idéer som vi kan ta efter. Man får också tillfälle att träffa många nya kompisar. 

 • Skötaraktiviteter: På dessa aktiviteter får endast skötare/köare delta. Alla aktiviteter kan hållas som skötaraktiviteter tex. övernattningar, rykttävlingar, hästkunskapskurser osv. 

 • Pysseldagar: Brukar anordnas runt högtider som jul och påsk. Vi träffas och tillverkar eget pynt, bakar pepparkakor eller liknande.

 • Flät- och knoppkurs: Vi går tillsammans igenom och praktiserar olika sorters flätor/knoppar och andra frisyrer man kan göra på hästarna.

 • Föräldrakurs: Kanske vill ni som är föräldrar ta tillfället i akt att få en liten introduktionskurs i hur hästar fungerar, beter sig och vad man skall tänka på när man förbereder dem inför ett ridpass.

 

Detta är bara ett urval av alla de aktiviteter vi kan anordna. Har ni egna förslag på aktiviteter kan ni gärna kontakta oss, vi tar tacksamt emot idéer av alla slag.

Uppdaterad: 14 AUG 2017 21:15
E-post: Adressen Gömd


Inlogg elevportalen
Bolagskod: CR
Mer info HÄR


Går även bra med SMS! inbrott sidobanner

Postadress:
Clarebergs RK - Ridsport
von Seths Gata 11
42533 Hisings Kärra

Kontakt:
Tel: 0721573260
E-post: admin@clarebergsrk.s...

Se all info