Hoppa till sidans innehåll

Vår fina terrängbana


Clarebergs Ridklubb har en terrängbana som används som träning för ridskolans elever på ridskolans hästar/ponnyer. Vi tar även emot privatryttare för träning på terrängbanan.

Idag finns det cirka 30 fasta hinder. Terränghindren är av olika svårighetsgrad mellan 60 – 85 cm höga. Det är främst stockhinder av olika typ och svårighetsgrad. Exempel på hinder är bank, dike, hus, laxtrappa, pullmangrav, coffin, stockhinder, spets, oxer och grind.

Terrängbanan iordningställs i mars/april och hålls öppen fram till och med september, om vädret tillåter.

Regler, bokning och betalning för terrängbanan

Terrängbanan kan bokas av både CRKs medlemmar och utomstående, men särskilda regler måste följas:

  • All ridning på terrängbanan ska handledas av en utbildad ridlärare, minst SLR 1 eller C-tränare (av säkerhetsskäl är det förbjudet att rida ”på egen hand”).

  • Terrängbanan ska återställas i det skick som den var innan träningstillfället. Om utrustningen skadas ska det genast rapporteras till ridskolan. Ansvarig är instruktören eller tränaren.

  • Bokning görs av tränaren till ridskolan på This is a mailto link. Bokningen måste bekräftas av ridskolan.

  • Banhyran är 150 kr/timma per ryttare för icke-medlemmar och 100kr/timma per ryttare för medlemmar. Tränaren har ansvar för att göra en gemensam inbetalning till klubben för samtliga ekipage vid träningstillfället. 

  • Betalning sker i samband med träningstillfället (swishas till nr 123 636 6389, skriv ”Terrängbana” och namn som meddelande).

 

Kalender för bokningar av terrängbanan

Uppdaterad: 23 APR 2020 11:33
Epost: Adressen Gömd


Inlogg elevportalen


Går även bra med SMS! 

Ridskolans riktlinjer gällande Covid-19:

Vår verksamhet pågår i stort sett som vanligt och vi följer noga den information och de rekommendationer som ges från Folkhälsomyndigheten och andra beslutande organ.

Vi är måna om allas hälsa och välmående - här kommer våra riktlinjer för att vi skall kunna fortsätta vår ridverksamhet:

Om du känner dig sjuk eller krasslig, har symtom på luftvägsinfektion, eller har haft misstänkt smitta i din omgivning, så ber vi dig att inte komma till din lektion eller till anläggningen.
Personalen har rätt att skicka hem någon som misstänks vara sjuk.
• Vi ber våra elever att bara komma till ridskolan i anslutning till sin ridlektion och max 1 medhjälpare per elev. Stanna inte kvar på anläggningen längre än nödvändigt. Kom och rid, håll avstånd, och åk därefter hem.
• Tänk på att hålla avstånd till varandra, hosta eller nys i armvecket samt att inte ta i hand eller krama varandra.
• Vi uppmanar alla att följa myndigheternas rekommendationer: Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
• Tänk på att byta om hemma, om det är möjligt, för att undvika trängsel i omklädningsrummet.
• Vi kommer att lägga ut borstar och hovkratsar i särskilda korgar på ett antal ställen, där det är tomma spiltor, för att undvika trängsel i putsrummet.
• Vi ber våra elever att efter ridningen skölja hästarnas bett i respektive hästs vattenkopp eller spann istället för i putsrummet.
• När lektionen är klar ber vi att den ryttare som ska rida tar över från hästens högra sida vid bytet, eleven som ridit lektionen innan lämnar över från vänster sida.
• Undvik trängsel vid den lilla dörren in till manegen, och se till att hålla avstånd när ni väntar på att få komma in i manegen till er lektion.
• För att minimera trängsel och antalet personer i receptionen sitter nu hästlistan på glasrutan till entrédörren till klubbhuset så att den kan läsas utifrån. Vänta gärna utomhus eller i bilen om din häst går lektionen innan och ni inte har anledning att vistas i stall eller klubbhus.
inbrott sidobanner

Postadress:
Clarebergs RK - Ridsport
von Seths Gata 11
42533 Hisings Kärra

Kontakt:
Tel: 0721573260
E-post: This is a mailto link

Se all info