Clarebergs Ridklubbs ledord och stadgar

Clarebergs Ridklubb är en ideell förening vilket innebär att vi alla vinner någonting på det vi tillsammans åstadkommer.

Ta del av klubben stadgar HÄR.

Clarebergs Ridklubb står för:

Respekt

• Hästens välbefinnande står i centrum.
  • Vi springer inte i stallet eller ridhuset.
  • Vi skriker inte i stallet eller ridhuset.
  • Vi svär inte eller använder andra fula ord.
  • Vi hälsar på varandra.
  • VI HJÄLPS ÅT.

Ordning och reda

• Var sak på sin plats.
  • Vi lägger tillbaka saker vi tagit fram.
  • Vi diskar efter oss.

Pålitlighet

• Det man har sagt att man ska göra, det gör man.
  • Vi fuskar inte och lämnar inte jobb som vi förväntas göra till någon annan.
  • Vi pratar väl om och till varandra – dina klubbkamrater ska kunna lita på dig.

Öppenhet

• Alla är lika välkomna till Clarebergs Ridklubb.
  • Alla är lika mycket värda på Clarebergs Ridklubb – det gäller både människor och hästar.
  • Vi delar gärna med oss av information.

Engagemang

• För att Clarebergs Ridklubb ska vara en bra förening måste vi vara engagerade medlemmar.
  • Vi är delaktiga och hjälper till när klubben ordnar tävlingar och andra arrangemang.

Ansvar

• Vi respekterar och följer de regler som gäller, för SÄKERHETENS skull.
  • Vi som är medlemmar i Clarebergs Ridklubb tar ansvar för att vår förening fungerar så bra som vi vill.
  • Som vuxen hjälper vi alltid våra barn och ungdomar.
  • Vi som är medlemmar ska alla dra vårt strå till stacken och ge klubben av vår tid.
  • Alla är vi en förebild för någon.

Trygghet

• Om alla medlemmar värnar om föreningen och varandra – då blir det tryggt på Clarebergs Ridklubb.
  • Vi försöker följas åt till och/eller från busshållplatsen när det är mörkt.

Förnyelse

En förening som Clarebergs Ridklubb står aldrig still. Det finns alltid nya idéer att pröva och nya vägar att gå mot en ännu bättre, ännu goare klubb.

Uppdaterad: 28 JUN 2020 13:34

Ridskolans riktlinjer gällande Covid-19:

Vår verksamhet pågår i stort sett som vanligt och vi följer noga den information och de rekommendationer som ges från Folkhälsomyndigheten och andra beslutande organ.

Vi är måna om allas hälsa och välmående - här kommer våra riktlinjer för att vi skall kunna fortsätta vår ridverksamhet:

Om du känner dig sjuk eller krasslig, har symtom på luftvägsinfektion, eller har haft misstänkt smitta i din omgivning, så ber vi dig att inte komma till din lektion eller till anläggningen.
Personalen har rätt att skicka hem någon som misstänks vara sjuk.
• Vi ber våra elever att bara komma till ridskolan i anslutning till sin ridlektion och max 1 medhjälpare per elev. Stanna inte kvar på anläggningen längre än nödvändigt. Kom och rid, håll avstånd, och åk därefter hem.
• Tänk på att hålla avstånd till varandra, hosta eller nys i armvecket samt att inte ta i hand eller krama varandra.
• Vi uppmanar alla att följa myndigheternas rekommendationer: Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
• Tänk på att byta om hemma, om det är möjligt, för att undvika trängsel i omklädningsrummet.
• Vi kommer att lägga ut borstar och hovkratsar i särskilda korgar på ett antal ställen, där det är tomma spiltor, för att undvika trängsel i putsrummet.
• Vi ber våra elever att efter ridningen skölja hästarnas bett i respektive hästs vattenkopp eller spann istället för i putsrummet.
• När lektionen är klar ber vi att den ryttare som ska rida tar över från hästens högra sida vid bytet, eleven som ridit lektionen innan lämnar över från vänster sida.
• Undvik trängsel vid den lilla dörren in till manegen, och se till att hålla avstånd när ni väntar på att få komma in i manegen till er lektion.
• För att minimera trängsel och antalet personer i receptionen sitter nu hästlistan på glasrutan till entrédörren till klubbhuset så att den kan läsas utifrån. Vänta gärna utomhus eller i bilen om din häst går lektionen innan och ni inte har anledning att vistas i stall eller klubbhus.