Info från Extra allmänt medlemsmöte 7/6

09 JUN 2020 18:01
Två punkter behandlades: Val av valberedning och Info från ridskolan.
  • Skapad: 09 JUN 2020 18:01

Val av valberedning

Majoriteten av mötesdeltagarna från del 1 och del 2 röstade för att:

välja Helen Wahlstedt att ingå i valberedningen
välja Vendela Bergman Lyck att ingå i valberedningen
välja Marie Tausis att ingå i valberedningen

Lämnad information om ridskolan

Tillförordnad verksamhetschef informerade våra medlemmar om vårt nuläge när det gäller hästar, personal, ekonomi, samt även de planer som personal och styrelse har för höstterminen 2020.

När det gäller framtidens hästbeståndet så har Clarebergs Ridklubb ambitionen att inom den närmaste tiden att köpa in eller hyra ca. 5-6 st. stora hästar samt 4-5 st. ponnyer. Vår ambition är att detta ska ske under sommaren 2020 med reservation att tillgången finns. Vi kommer att lägga stor vikt vid att det ska vara lämpliga hästar för ridskolan och dess verksamhet, och vi hyser stor tilltro att klara av detta.

När det gäller personalsituationen så kommer vi att rekrytera en utbildad ridlärare med en tjänstgöringsgrad på 75 %. De som har varit vikarier och timanställda kommer inte att vara kvar i den utsträckning som tidigare, utan bara till viss del.

Vår tidigare verksamhetschef Sanja Kalabic kommer tyvärr inte tillbaka till Clarebergs Ridklubb efter sin mammaledighet. Sanja har beslutat sig för att fortsätta studera vid universitetet, och har sagt upp sin tjänst fr.o.m. den 31 augusti 2020.

Vår beläggning (antal medlemmar och elever i ridskolan) är ej tillfredställande för tillfället. Vi bedömer att det finns utvecklingspotential, när vi har utökat vårt hästantal samt kompletterat vår personalgrupp med ytterligare en ridlärare, eftersom det finns ett stort intresse av att börja rida på Clarebergs Ridklubb.

Schemaläggning pågår och de som kommer att beröras av någon förändring från vårterminens schema, kommer att få besked senast den 25 juni 2020.

Samverkan med Fastighetskontoret/Idrott och Föreningsförvaltningen samt Länsstyrelsen ang. vårt problem med svartmöglet i stallet är under behandling och vi kommer att få ta ställning till vilken åtgärd som ska ske och när det kan ske.

Clarebergs Ridklubb har skickat in önskemål till kommunen om förlängd kommunal borgen och amorteringsfrihet för 2021. Troligtvis kommer kommunen att bevilja detta men i skrivande stund har vi inget besked om detta.