Nyheter från SF

Rutinerade Anna Nilsson på lilla Candy Girl vann den korta trestjärniga klassen på Gärds internationella fälttävlan på söndagen. I den tvåstjärniga klassen blev det också svensk seger, genom Aminda Ingulfsson på Pannnacotta.

Johan Herner var bäste svenske kusk både i maraton och i den avslutande precisionen. Bäste svensk totalt är Thomas Sjöberg.

Anna Freskgård på Techno startar i årets enda femstjärniga fälttävlan, i franska Pau. På lördagen reds terrängen och ekipaget var felfritt på hinder.

Frankfurt, Tyskland, tillkommer som världscupkval i FEI World Cup Dressage 2020/2021.

FEI varnade för en tid sedan att foder från GAIN Equine Nutrition kan vara kontaminerat med Zilpaterol, en substans som är förbjuden. Nu kommer information från BETA i England att det kan röra fler fodersorter.

Sveriges unga dressyrekipage får chansen till riktig mästarfeedback. När Svenska Ridsportförbundets Ungponnyfinal avgörs i Helsingborg nästa vecka är det ingen mindre än OS-ryttaren och flerfaldige EM-medaljören Jan Brink som är en av domarna.

(Uppdaterad 22 oktober) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

FEI säger ja till EM 2021

(2020-10-21 18:45)
FEI, det internationella ridsportförbundet, säger ja till EM i dressyr och hoppning 2021, under förutsättning att tilltänkta arrangörer konfirmerar.

Att hylla ridsportens hjältar hör till årets höjdpunkter. Nu rustar vi för en digital gala den 26 november kl 20:00. En galatimme fullproppad med hyllningar och med Henrik Johnsson som programledare. Och där hela Hästsverige kan vara med och fira.

Ny medlemsförening

(2020-10-21 07:43)
Vi hälsar Södra Ölands Ryttarförening välkommen som ny medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet.

Yrkesprov för Diplomerad Svensk Ridlärare III har genomförts i dagarna. Sju deltagare passerade nålsögat och fick ta emot sina diplom.

Med anledning av gällande restriktioner tog förbundsstyrelsen den 24 juni beslut om tillfälliga ändringar och kompletteringar av TR, tävlingsreglementet. Reglerna är reviderade och gäller från 16 oktober.

Finalen i Prins Carl Philips Pris, som skulle ha avgjorts i samband med Sweden International Horse Show, har fått ny arrangör. Arena Youth Tour har en ny deltävling av samma anledning

Patrik Kittel med Delaunay OLD blev femma i söndagens Grand Prix Kür när FEI World Cup Dressage drog igång med första deltävlingen i danska Vilhelmsborg.

Det är klart för final i Folksam Ponnyallsvenska efter att Zon Väst avgjordes den gångna helgen.

E-post: admin@clarebergsrk.se