Regler kring fotografering och filmning

CRK är en plats där vi vill att alla ska känna sig trygga och tillfreds. Det är dessutom en arbetsplats för ridlärare och andra anställda. Den nya GDPR-lagen som kom 2018 innebär att det inte är tillåtet att publicera exempelvis namn och bild på personer som inte har godkänt det.

På förekommen anledning behöver vi skärpa riktlinjerna för användningen av mobiltelefoner och sociala medier på ridskolan. Vi vill uppmärksamma er på hur och till vad telefonerna bör användas på anläggningen.

Detta gäller:

• Det är från och med nu förbjudet att filma ridlektioner utan att först ha frågat ridläraren, som i sin tur svarar för alla elever i gruppen. Filmning under ridlektioner kräver klartecken från alla i ridgruppen och lämnas skriftligt eller muntligt av varje elev till ridläraren vid lämpligt tillfälle. För att lägga upp filmat material på sociala medier krävs godkännande från samtliga ryttare och ridlärare.

• Du får lägga ut bilder på dig och hästen du rider eller pysslar med i stallet. Du får inte lägga ut bilder där andra personer syns, om de inte har sagt ja till detta.

• Det är förbjudet att filma och göra t.ex. TikTok-videos i stallet. I stallet fokuserar vi på hästarnas behov och elevernas säkerhet.

• Det är även förbjudet att använda mobiltelefon vid ridning och hästhantering, men det är givetvis bra att ha den med vid ex. uteritt om det skulle hända någonting.

Kom ihåg: Du som rider på en lektion där någon vill filma. Du har rätt att säga nej om du inte vill att någon ska filma. Det är inte löjligt eller töntigt att säga nej. Alla ska känna sig bekväma och trygga.

Mobiltelefoner och sociala medier är ett fantastiskt sätt att kommunicera, men man bör tänka på vad man lägger upp. På klubben vill vi värna om alla våra medlemmars integritet och vi ber er respektera den så alla känner sig trygga på anläggningen. Du får givetvis filma och lägga upp material på sociala medier bara du tar hänsyn till reglerna ovan!

CRK använder sociala medier i sin kommunikation och marknadsföring och vi frågar alltid om lov före publicering. Vi använder sociala medier för att förmedla information, aldrig i syfte att på ett negativt sätt utmåla ridskolan, dess elever, hästar, anställda eller andra som har koppling till ridskolan.

Tack för att du respekterar detta,

Styrelsen CRK

Har du frågor gällande ovan är du välkommen att kontakta This is a mailto link

Uppdaterad: 27 JAN 2021 09:44