Månadsbrev från styrelsen – MAJ 2020

Hej!

Nedan kommer lite information om vad som händer & är på gång på CRK.

Medlemsmöte söndagen den 7e juni

För att öppna upp ett samtal kring det rådande läget i föreningen bjuder vi in till medlemsmöte där vi väldigt gärna vill ta del av dina synpunkter och frågor, samt tillsammans diskutera hur vi medlemmar kan hjälpas åt för att klubben ska fortleva och ha styrelse och valberedning.

Välkommen till medlemsmöte i manegen
söndagen den 7e juni kl. 13.00!

UPPDATERING:

Anmäl gärna ditt intresse på vårt Facebook-evenemang här:
så att vi kan se om det finns behov av en eller två sittningar.

Vi erbjuder två tider för att säkerställa att vi inte samlas för många vid samma tillfälle och att vi får plats att sprida ut oss ordentligt på läktaren.

Info från ridskolan

Inför höstterminen är vi försiktigt positiva när det gäller rekrytering av ridskolehästar. Vi har etablerat kontakt med ett flertal företag som hyr ut hästar & ponnyer och vi kommer i slutet av maj få möjlighet till att boka upp hästar för att hyras under kommande säsong. Sannolikt kommer vi även ha möjlighet att köpa in ytterligare hästar till höstterminen. Som alla säkert förstår så påverkar Corona-pandemin även oss, och branschen i stort, när det gäller tillgång till lämpliga hästar och framtida elevunderlag.

Ridskolan har skickat in samtliga handlingar till de instanser som, efter beslut på regeringsnivå samt kommunnivå, kanske kan bidra ekonomiskt stöd för eventuellt bortfall i verksamheten på grund av Corona. Med det finns dock inga löften om vilket, eller hur mycket, stöd vi kan räkna med som kommer att fördelas på föreningar av vår karaktär.

Den kommande sommaren kommer att se lite annorlunda ut verksamhetsmässigt gentemot tidigare år. Våra fina ridskolehästar kommer att få en förlängd och välbehövlig vila på 5 veckor (i vanliga fall så går de på bete i 4 veckor). Anledningen till detta är att vi har bedömt att de efter ett ganska arbetsamt verksamhetsår behöver denna vila.

Vi kommer att erbjuda våra elever extra ridning veckan efter midsommar och även den första veckan i augusti, troligtvis även dagridläger för barn. Inom kort kommer information att läggas ut på vår hemsida och sättas upp på anslagstavlan i entrén.

Information om höstens verksamhet, både priser och lektionsschema, kommer att finnas på hemsidan inom kort. Tyvärr så kan vi i dagsläget inte garantera vilka ridlärare som kommer att hålla vilka lektioner, då vi fortfarande arbetar med gruppfördelning & scheman för att det ska bli så bra som möjligt för både hästar och elever inför hösten.

Vi kommer att göra allt vi kan för att våra elever och medlemmar ska fortsätta att rida hos oss och försöka se till att samtliga kommer att få bekanta sig med nya hästar när vi kommer tillbaka efter sommarlov och semestrar.

Hästarna

Doris och Jennie ska besöka veterinär i vecka för att undersökas för hältor och ryggbesvär. Spotify och Event rids och kommer med all sannolikhet att gå i vår verksamhet när höstterminen sätts igång, de har hittills utvecklats mycket positivt. Ceasar kommer mer och mer in i ridskolans verksamhet. Vi kommer att få en utbyteshäst som ersätter Wania, som tyvärr inte är i det skick som vi hoppades på när vi köpte henne.

Mvh CRKs styrelse & personal

Ridskolans riktlinjer gällande Covid-19

Vår verksamhet pågår i stort sett som vanligt och vi följer noga den information och de rekommendationer som ges från Folkhälsomyndigheten och andra beslutande organ.

Vi är måna om allas hälsa och välmående - här kommer våra riktlinjer för att vi skall kunna fortsätta vår ridverksamhet:

• Om du känner dig sjuk eller krasslig, har symtom på luftvägsinfektion, eller har haft misstänkt smitta i din omgivning, så ber vi dig att inte komma till din lektion eller till anläggningen.

• Personalen har rätt att skicka hem någon som misstänks vara sjuk.

• Vi ber våra elever att bara komma till ridskolan i anslutning till sin ridlektion och max 1 medhjälpare per elev.

• Tänk på att i stallet eller ridhuset hålla avstånd till varandra, hosta eller nys i armvecket samt att inte ta i hand eller krama varandra

• Vi uppmanar alla att följa myndigheternas rekommendationer: Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.

Vi kommer att genomföra den teoretiska undervisningen i manegen, stallet eller i vår stora möteslokal på andra våningen.

Uppdaterad: 19 MAJ 2020 20:52