Månadsbrev från styrelsen – MARS/APRIL 2020

Hej!

Nedan kommer lite information om vad som händer & är på gång på CRK.

GLADA NYHETER - Anläggningen öppnar 1a april!

Vi har blivit friskförklarade av veterinär och har nu inga restriktioner för anläggningen. Samtliga övriga hästar har varit symptomfria under hela karantäntiden. Även Event har varit symptomfri och bölden är idag borta. Vi uppmanar dock våra besökare att vara fortsatt försiktiga och noggranna med hygien, framförallt om man rör sig mellan olika stallar.

Medlemsmöte

Styrelsen har beslutat att skjuta upp medlemsmötet den 2/5 tills vidare på grund av rådande situation med Covid-19. Nuvarande styrelse sitter kvar till dess att ett nytt årsmöte kan genomföras och arbetar vidare med Charlotta Staberg-Sand som tillförordnad ordförande.

Info från verksamheten och ridskolan

Vår verksamhet pågår i stort sett som vanligt och vi följer noga den information och de rekommendationer som ges från Folkhälsomyndigheten och andra beslutande organ.

Vi är måna om allas hälsa och välmående - här kommer våra riktlinjer för att vi skall kunna fortsätta vår ridverksamhet:

• Om du känner dig sjuk eller krasslig, har symtom på luftvägsinfektion, eller har haft misstänkt smitta i din omgivning, så ber vi dig att inte komma till din lektion eller till anläggningen.
  • Personalen har rätt att skicka hem någon som misstänks vara sjuk.
  • Vi ber våra elever att bara komma till ridskolan i anslutning till sin ridlektion och max 1 medhjälpare per elev.
  • Tänk på att i stallet eller ridhuset hålla avstånd till varandra, hosta eller nys i armvecket samt att inte ta i hand eller krama varandra
  • Vi uppmanar alla att följa myndigheternas rekommendationer: Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
  • Vi kommer att genomföra den teoretiska undervisningen i manegen, stallet eller i vår stora möteslokal på andra våningen (där man kan sitta med stort avstånd från varandra).

Styrelsen har, på grund av rådande situation, beslutat att hålla Café Clara stängt tills vidare.

Vår verksamhet betyder mycket för våra medlemmar och om vi följer riktlinjerna ovan så kan vi minska riskerna att bli sjuk eller att smitta andra!

Vi ser även över så att vi alltid ska se till att det finns personal och frivilliga som kan ta hand om våra kära hästar, om situationen skulle förvärras med att personalen inte kan komma till sitt arbete p.g.a. att de har insjuknat i influensa eller liknande. Vi hoppas naturligtvis på att det inte ska hända men vi bör vara förberedda om detta skulle inträffa. Vi ser även över föreningens krisplan och säkerställer så att helheten av vår verksamhet kan hållas så intakt som möjligt.

Vår personal och vikarier - ingen nämnd och ingen glömd - har varit fantastiska under en ganska så pressad situation med långtidssjukskrivning och personal som vidareutbildar sig (vilket är så värdefullt för vår verksamhet). Med deras sätt att vara flexibla och ställa upp så har vi klarat av att inte ställa in verksamheten vid ett flertal tillfällen. De förtjänar de all respekt och uppskattning från oss alla.

Hästarna

Vi har så sakta börjat arbeta med våra nykomlingar, Event och Spotify, de longeras och rids utav vår personal.

När det gäller att rekrytera nya hästar till verksamheten så har vi anmält vårt intresse till några hästföretagare som hyr ut hästar till ridskolor. Vi hoppas att det kan hjälpa oss att få ett bättre hästunderlag till vår verksamhet inför höstterminen.

I tider med kvarka och Covid-19 virus: Stötta CRK & Köp Idrottsrabatten!

Köp ett häfte av din ridlärare, personal eller styrelse på klubben. Pris per häfte: 150kr (100kr går direkt till klubben). Läs mer här: https://www.idrottsrabatten.se

Tack för att du bryr dig!

Tävlingssektionen & Ungdomssektionen

På grund av Covid-19 ställs alla planerade arrangemang in tills vidare.

Fälttävlansgruppen

Två fixardagar kommer hållas under April; nu på söndag 5/4 samt söndag 19/4.
Samling 10.00 bakom stallet. Vi håller på till ca 14.00 och vi bjuder på lättare fika.

Meningen med dessa två fixardagar är att få nya hinder klara, bestående hinder fixade samt ställa iordning terrängbanan så den är redo att användas. För att detta ska bli möjligt behöver vi er hjälp, utan er blir det ingen terrängbana. Har ni några frågor eller funderingar kan ni kontakta Vendela på This is a mailto link

Mvh CRKs styrelse & styrelse

Uppdaterad: 07 JUN 2018 09:14