Månadsbrev från styrelsen - Jan/Feb 2021

Hej, alla medlemmar i Clarebergs Ridklubb!

Nu när vi har kommit en liten bit in på det nya året kanske ni medlemmar har märkt att det har hänt lite saker på CRK. Vi har några nya hästar i stallet vilket är fantastiskt roligt! Förhoppningsvis kommer de att trivas bra hos oss.

Vi håller på att införa Hippocrates vilket kommer att underlätta för både elever och personal.

Gällande rekryteringen av ny verksamhetschef så pågår den men är inte riktigt klar ännu. Under tiden är Ann fortsatt verksamhetsansvarig medan styrelsen sköter övriga uppgifter.

Nedan kommer lite mer information om vad som händer & är på gång på CRK.

Välkommen till Clarebergs ridklubbs årsmöte söndagen den 7e mars kl 15.00!

Med anledning av pandemin och rådande omständigheter med mötesrestriktioner avser vi genomföra årsmötet digitalt. Motioner, dagordning samt detaljer för digitalt deltagande (uppkoppling, röstning etc.) kommer att skickas ut i god tid före mötet via mail.

Årsmötet är öppet för alla medlemmar och anmälan görs till This is a mailto link. Ange deltagares namn och e-mail adress i anmälan. Vänligen notera att medlemsavgiften måste ha erlagts minst 1 månad före årsmötet för att medlemmen ska vara röstberättigad.

Eventuella förslag (motioner) från medlemmar ska vara styrelsen tillhanda senast tre veckor innan årsmötet. Maila dessa till This is a mailto link. Ange gärna ämne för mailet med ”Motion årsmöte”.

Alla medlemmar hälsas välkomna!

Registrera dig i vårt nya administrationsprogram Hippocrates!

På Clarebergs Ridklubb ska vi börja använda vi ett administrativt system från Hippocrates, som ska förenkla vår vardag samt ge dig som elev ett mervärde då du kan hantera dina lektioner, fakturor och mycket annat i vår nya medlemsportal. Mer info om varför vi inför systemet finns på vår hemsida.

--> Du registrerar dig via länk:
Som elev till ridskolan eller målsman måste du logga in i vår medlemsportal och uppdatera er personliga information samt godkänna avtalet som du har med CRK ridskola.

OBS! Är du förälder eller ansvarig över ett barn, under 18 år, som ska rida hos oss måste du först fylla i dina uppgifter, sedan lägga till ditt barn. Du får först skapa ett eget konto och sedan logga in på det. Där kan du sedan lägga till familj genom att trycka på ditt namn uppe i högra hörnet. När detta är gjort kan vi stoppa in eleven i rätt grupp.

--> Du loggar in på Hippocrates Academy via länk:
Som användarnamn skriver du in din mejladress.
Lösenordet är: Det som du angav när du registrerade kontot
Och slutligen skriver du in bolagskoden som är: CR

--> Går ditt barn på nivå I eller högre, men ni kan inte se och anmäla er till dagridlägret?

Svar: Maila till This is a mailto link så lägger vi in barnets kunskapsnivå. I systemet kan man nämligen bara se aktiviteter på samma kunskapsnivå eller lägre.

Vi lägger in kunskapsnivåer och ridgrupper allt eftersom fler medlemmar registrerar sig, men till dess att vi är klara med samtliga ridgrupper så kan det vara ett antal som missats.

--> När det gäller fakturering för ridavgift finns två alternativ:

1. faktura för resterande del av vårterminen (del 2 + 3)
  2. dela upp resterande del av vårterminen (del 2 + 3) i 3 st delbetalningar, pris 100kr.

Du måste själv göra ett aktivt val om delbetalning. Du hittar tillvalet under dina inställingar här i elevportalen.

De som redan betalt för hela terminen kommer inte att faktureras förrän det är dags för höstterminens betalning. Medlemsavgift och skåpsavgift faktureras separat.

Hästarna

Spotify och Bobby är nu med i verksamheten igen efter att ha varit konvalescenta under en tid. Tornado, Penny, Event, Chloe och snart även Charlie integreras sakta men säkert på lektioner och antalet lektioner de medverkar på kommer att utökas efter hand.

Stina har lämnats till försäljning då vi tyvärr inte anser att hon är lämplig för vår verksamhet med många ryttarbyten, men kan nog bli en jättetrevlig privatponny. Belladonna och Cena står i karantän och hanteras av personal, och vi inväntar ytterligare en storhäst, ett sto från Litauen, som anländer under nästa vecka.

Regler kring fotografering och filmning

För allas trygghet – detta gäller vid fotografering och filmning på CRK.
CRK är en plats där vi vill att alla ska känna sig trygga och tillfreds. Det är dessutom en arbetsplats för ridlärare och andra anställda. Den nya GDPR-lagen som kom 2018 innebär att det inte är tillåtet att publicera exempelvis namn och bild på personer som inte har godkänt det. På förekommen anledning behöver vi skärpa riktlinjerna för användningen av mobiltelefoner och sociala medier på ridskolan. Vi vill uppmärksamma er på hur och till vad telefonerna bör användas på anläggningen.

Detta gäller:

• Det är från och med nu förbjudet att filma ridlektioner utan att först ha frågat ridläraren, som i sin tur svarar för alla elever i gruppen. Filmning under ridlektioner kräver klartecken från alla i ridgruppen och lämnas skriftligt eller muntligt av varje elev till ridläraren vid lämpligt tillfälle. För att lägga upp filmat material på sociala medier krävs godkännande från samtliga ryttare och ridlärare.
  • Du får lägga ut bilder på dig och hästen du rider eller pysslar med i stallet. Du får inte lägga ut bilder där andra personer syns, om de inte har sagt ja till detta.
  • Det är förbjudet att filma och göra t.ex. TikTok-videos i stallet. I stallet fokuserar vi på hästarnas behov och elevernas säkerhet.
  • Det är även förbjudet att använda mobiltelefon vid ridning och hästhantering, men det är givetvis bra att ha den med vid ex. uteritt om det skulle hända någonting.

Kom ihåg: Du som rider på en lektion där någon vill filma. Du har rätt att säga nej om du inte vill att någon ska filma. Det är inte löjligt eller töntigt att säga nej. Alla ska känna sig bekväma och trygga.

Har du frågor gällande ovan är du välkommen att kontakta This is a mailto link

Mvh CRKs styrelse & personal

Uppdaterad: 29 JAN 2021 13:19