Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev från styrelsen, nov - dec 2021.


Hej, medlem i Clarebergs Ridklubb!

Oj, vilken glad överraskning! Snö redan i slutet av november som lyser upp för oss i vintermörkret. Nu hoppas vi med tummar & tår att kylan stannar så att snön ligger kvar över vårt luciafirande söndag 12 dec. kl.13.00. Det hade väl varit mysigt?

Du inbjuds till Luciatåg, gymnastik till häst, fiskdamm, lotteri, medlemsbakat i Café Clara mm. Hjärtligt välkommen!

OBS! Kom ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis om du är över 18 år för att visa upp på anmodan om det skulle bli aktuellt.

 Här på klubben har vi hunnit med en hel del sedan föregående informationsmejl.

 • öppnat upp Café Clara där vi medlemmar ideellt sköter inköp och håller öppet
 • en hel vecka med fokus på teori i olika former och styrelsen stod i caféet varje dag
 • US pyntade tidigt för Halloween och hade ett uppskattat party med övernattning
 • tre nya hästar har kommit till oss och någon av dem går redan i verksamheten
 • en häst har lämnats tillbaka och vi har fått Viduk i stället
 • problemet med lås på skjutdörren för boxarna är löst och du har väl sett kortfilmen där stall- och hästskötare Niklas visar hur låsspärren fungerar?
 • Vi har sålt Adventskalendrar och är just nu mitt uppe i försäljning av Bingolotter till uppesittarkvällen den 23 december. Vi uppskattar dem som tagit initiativ till att hjälpa till genom att sälja till vänner & bekanta, arbetskamrater & grannar!

Vi säljer ända fram till dan före dan så det finns tid för fler av oss medlemmar att sälja för vår förening. Du hämtar ut dem i Café Clara eller genom att skicka ett mejl till This is a mailto link

Apropå ideellt arbete i föreningen vill vi passa på att tacka familjen Börjesson som skänkt CRK en dammsugare och dammsuger klubbhuset medan deras barn har lektion.

Till jul & nyårshelgerna 24/12 – 1/1 behöver ridskolan fler händer som kan hjälpa till i stallet. En hel dag är från kl.7 – ca 15.00 och en halv dag från kl.7 – 12 men all hjälp är förstås välkommen J Hör av dig till This is a mailto link för mer info.

 

Styrelse

Vi lyckas inte att tidsmässigt få till något informationsmöte i december pga av stor arbetsbelastning men hoppas kunna återkomma med inbjudan till föräldramöte i januari.

 • I dagarna har vi slutit ett nytt avtal med Pantamera. Vi ansökte och har beviljats ett kostnadsfritt startpaket för pantning av våra flaskor och burkar. Avtalet, ett sk föreningsavtal, innebär att klubben sorterar och lämnar in burkar och flaskor säckvis till ett inlämningsställe som kontrollerar, räknar ut och sätter in pengar till oss.

Minst 40% av metallburkarna måste ha svenskt pantmärke. Skadade metallburkar är tillåtna. Alla PET-flaskor måste ha svenskt pantmärke och inte vara tillplattade för att godkännas.

Säckarna får inte innehålla rester av drycker (drick upp eller häll ut), skräp eller glas.

 

 • Tidigare i höst ansökte styrelsen om bidrag hos kommunen för sopmaskin och gummimattor till stallet. Denna har beviljats. Sopmaskin har köpts in och beställning på mattor är lagd.

 

 • Ett löpande arbete med att se över klubbens utgifter och avtal med olika leverantörer pågår. Även att se över kostnader för räntor, amorteringsnivå och avgift för varje swichbetalning mm. Möte med SEB är inplanerat.

Som ett led i detta har vi skaffat Isettle vilket gör att du kan betal med kort i ex caféet. Vi kommer tjäna flera tusenlappar per år genom att mindre belopp upp till 99:- betalas med kort och belopp från 100:- och uppåt betalas med swisch.

 

 • En enkät har sjösatts. Länkar till den finns på hemsidan och social media. Enkätsvaren kommer ge besked på vilka områden du som medlem anser vara viktiga för föreningen att arbeta med samt hur många som kan tänka sig eller inte kan tänka sig att medverka i ett genomförande av dessa.

Resultatet blir vägledande för urvalet av områden som skall ingå i CRK’s verksamhetsplan nästa år.

 

 • Nyckellås till ett antal dörrar i klubbhuset har bytts

 

 • Arbetet med verksamhetsberättelsen för 2021 pågår och möten med revisor för att sammanställa Balans och resultaträkningen för 2021. Detta tar tid eftersom det är första gången för flera av oss.

 

 • Årsmötet för 2021 blir sön 6 mars kl.13.00. Annonsering kommer ske på hemsidan, instagram och anslag på klubben. Styrelsen tar gärna emot motioner till årsmötet.De skickas till This is a mailto link senast tre veckor innan dvs senast 13 februari 2022.

        Välkommen!

 • Övrigt pågående arbete: Problemlösning för TV monitor i entrén. Vi vill kunna presentera löpande information från ridskolan, styrelse, sponsorer. Om någon i klubben har en mindre laptop att skänka kan vi får igång TV monitorn igen.

 

Personal

21 november kunde vi med glädje berätta att vi rekryterat Johanna Vasell till CRK. Johanna har mångårig erfarenhet av ridskola och undervisning. Hon har två egna hästar som hon tränar och tävlar med i hoppning. Välkommen till CRK Johanna!

Viktor har, vilket ni som rider för honom känner till, valt att avsluta sin anställning för att gå vidare till nya utmaningar med sina fina unghästar. Vi tackar honom för hans engagemang i allt han utfört i och utanför manegen. Viktor kommer ha lektioner under vecka 49 och arbetar sin sista dag på Lucia 12/12.

 

Ridskolan

Spärrar för boxdörrarna är som sagt på plats och gummimattor till stallgångarna beställda.

 

Hästarna

Bond, Toffy och Bobby som länge varit konvalescenter är nu tillbaka i verksamheten vilket vi är väldigt glada för. Tyvärr ser vi skrivande stund att Bobby måste tas ur verksamheten en tid till. De hästar som varit förkylda har fått vila från lektion. Nickie, Belladonna och Zita får fortsätta att ta det lugnt en tid.

Kalle och Sooty har blivit behandlade av veterinär och vi räknar med att snart se dem i verksamheten.

Vi har ett bra samarbete med Ale Djurklinik och känner oss trygga i relationen med deras veterinärer.

 

De unga hästarna har fått en tids välbehövlig vila men vidareutbildas nu fortlöpande.

Till våren hoppas vi på att Hermine, ett 4 årigt sto av nättare typ och Alvin, vår 4 årige nordsvenska valack, kan delta alltmer i lektionsverksamheten.

Silver, en ungponny har bytts ut mot Viduk, en 6 årig D-ponny som ska utbildas innan han fasas in i verksamheten under nästa år.

Fullbloden Mona 5 år och Walle 6 år som kom till oss i mitten av november deltar på någon enstaka lektion parallellt som de är i under utbildning av personal.

Spooky, en 6-årig valack på 155cm, kallas ”Spöket” kom till oss för snart en vecka sedan och  har funnit sig mycket bra tillrätta är snart med i verksamheten.

 

Ungdomssektionen

Augusti - november

 • En uppskattad föräldrakurs med fokus på regler & säkerhet i umgänge med hästarna.
 • Putsdag där vi gick igenom hur man håller hästen utrustning i trim. Vi hann vi putsa alla träns, sadlar och martingalls innan fika med med quiz i hästkunskap och på slutet levande charader.
 • Informationsmöte om vad det innebär, regler, ansvar och förväntningar om man är hästskötare. 30 personer deltog. Alla skötare fick skötarböcker där de skriver vad de gjort varje gång de skött om sin sköthäst. Varje sak ger olika poäng och många poäng kan leda till man bli utsedd till månadens mest aktiva hästskötare.
 • Halloweenparty! Mer än 40 deltagare! Lekar middag och fika. ”gröna lådan” för att arbeta upp gemenskapen i gruppen och kunna prata om svåra saker som behöver lyftas tex mobbning i stallet, övergrepp etc.  Efterlängtade spökvandring som var monsterkurragömma och spökhistorier.
 • Ta Skötarkort, diplom utdelas av US - skötaren visar att hen klarar av att hantera sin sköthäst.
 • 8 ridturer ut i skogen på ponnyn Engla
 • Pluggkväll varje onsdagskväll då 4-6 medlemmar brukar dyka upp
 • Planerar aktiviteter och tränar till Luciafirandet söndag 12 dec med start kl.13.00, se anslag i klubbhus och social media. Det kommer bli så kul!

Covid-19

Fallen av Covid-19 ökar i samhället igen, främst bland barn och ungdomar men även bland dem som har vaccinerats med två doser. Vi uppmanar därför alla som besöker vår anläggning att fortsätta tänka på avstånd, att nysa i armvecket, tvätta händerna noga och stanna hemma vid förkylningssymptom. Handsprit finns utställd på flera platser.

 

Kom ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis till Luciafirandet om du är över 18 år för att visa upp om det skulle visa sig bli aktuellt.

 

Hälsningar

CRK styrelse, Ungdomssektion och Personal

This is a mailto link

Uppdaterad: 02 DEC 2021 22:00
E-post: Adressen Gömd


Inlogg elevportalen
Bolagskod: CR
Mer info HÄR


Går även bra med SMS! inbrott sidobanner

Postadress:
Clarebergs RK - Ridsport
von Seths Gata 11
42533 Hisings Kärra

Kontakt:
Tel: 0721573260
E-post: admin@clarebergsrk.s...

Se all info