Hoppa till sidans innehåll

Funktionärer


För att en hopptävling, dressyrtävling eller startfälttävlan ska kunna genomföras behövs det ett stort antal med personer som kan hjälpa till med alla de olika uppgifterna som uppstår kring en tävling.


Alla krafter är välkomna och det finns ingen gräns för hur gammal eller ung du måste vara för att få hjälpa till! Det finns alltid någon uppgift som passar. Du behöver inte ens tycka om hästar för att hjälpa till, det finns gott om uppgifter som inte inkluderar närkontakt med våra stora fyrfotingar. Varför inte hjälpa till i sekretariatet? Eller baka kakor till cafeterian? Eller du kanske hellre står på parkeringen och njuter av den friska luften (och förhoppningsvis ett vackert väder!) och välkomnar de tävlande med ett leende och en parkeringansvisning?

Som funktionär får man mat och fika under dagen.

Om du är intresserad av att hjälpa till på någon tävling så skicka ett mail till This is a mailto link. När det är dags för tävling så hör vi av oss till alla som visat intresse för att se vilka som kan vara med. Skriv gärna med vilken roll du skulle vilja ha om du önskar hjälpa till med något speciellt.


De olika funktionärsrollerna:

Parkeringsvakt – behövs ingen hästvana, bara ett trevligt bemötande

Speaker – behövs ingen hästvana, ska kunna prata lugnt och tydligt

Sekretariat – behövs ingen hästvana, gärna datorkunskaper och det är bra om man är stresstålig och gillar att svara på frågor

In/Utsläpp till tävlingsbanan – kan vara bra med lite hästvana, men inget måste

Framridning – hästvana krävs, samt lite pondus, måste kunna säga ifrån och  hållaordning

Caféet – behövs ingen hästvana, bra om man är glad och trevlig

Domarsekreterare (dressyr) – bra med lite hästvana, man skriver poäng och kommentarer som domaren säger under ritten. Bra med en hyfsat tydlig handstil.

Protokollöpare (dressyr) – behövs ingen hästvana, man går med protokollet från domaren till sekretariatet. 

Domarsekreterare (hoppning) – behövs ingen hästvana, skriva tid, antal fel mm.

Tidtagare hoppning – behövs ingen hästvana

Banpersonal (hoppning) – bra med lite hästvana då man står på banan och ska kunna ta hand om en häst som ev. kommer lös om ryttaren trillar av. Man måste kunna bära och lyfta.  

 

Uppdaterad: 14 AUG 2017 21:44


Inlogg elevportalen


Går även bra med SMS! 

Ridskolans riktlinjer gällande Covid-19:

Vår verksamhet pågår i stort sett som vanligt och vi följer noga den information och de rekommendationer som ges från Folkhälsomyndigheten och andra beslutande organ.

Vi är måna om allas hälsa och välmående - här kommer våra riktlinjer för att vi skall kunna fortsätta vår ridverksamhet:

Om du känner dig sjuk eller krasslig, har symtom på luftvägsinfektion, eller har haft misstänkt smitta i din omgivning, så ber vi dig att inte komma till din lektion eller till anläggningen.
Personalen har rätt att skicka hem någon som misstänks vara sjuk.
• Vi ber våra elever att bara komma till ridskolan i anslutning till sin ridlektion och max 1 medhjälpare per elev. Stanna inte kvar på anläggningen längre än nödvändigt. Kom och rid, håll avstånd, och åk därefter hem.
• Tänk på att hålla avstånd till varandra, hosta eller nys i armvecket samt att inte ta i hand eller krama varandra.
• Vi uppmanar alla att följa myndigheternas rekommendationer: Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
• Tänk på att byta om hemma, om det är möjligt, för att undvika trängsel i omklädningsrummet.
• Vi kommer att lägga ut borstar och hovkratsar i särskilda korgar på ett antal ställen, där det är tomma spiltor, för att undvika trängsel i putsrummet.
• Vi ber våra elever att efter ridningen skölja hästarnas bett i respektive hästs vattenkopp eller spann istället för i putsrummet.
• När lektionen är klar ber vi att den ryttare som ska rida tar över från hästens högra sida vid bytet, eleven som ridit lektionen innan lämnar över från vänster sida.
• Undvik trängsel vid den lilla dörren in till manegen, och se till att hålla avstånd när ni väntar på att få komma in i manegen till er lektion.
• För att minimera trängsel och antalet personer i receptionen sitter nu hästlistan på glasrutan till entrédörren till klubbhuset så att den kan läsas utifrån. Vänta gärna utomhus eller i bilen om din häst går lektionen innan och ni inte har anledning att vistas i stall eller klubbhus.
inbrott sidobanner

Postadress:
Clarebergs RK - Ridsport
von Seths Gata 11
42533 Hisings Kärra

Kontakt:
Tel: 0721573260
E-post: This is a mailto link

Se all info